ביטוח חיים הוא כיסוי ביטוחי למקרים שונים של מות מבוטח בטרם עת.
עוד בחייו רוכש המבוטח סכום כסף בפוליסת ביטוח עליה הוא משלם פרמיה חודשית, וסכום זה אמור להיות משולם למוטבים עם קרות מקרה הביטוח, קרי מות המבוטח, והגשת התביעה לביטוח החיים.
מיה המוטב? מי שנקבע כמוטב. ניתן לקבוע מוטב בדרך שתאפשר את זיהויו.
על פי חוק חוזה הביטוח, התשמ"א -1981, כל עוד לא קרה מקרה הביטוח, רשאי המבוטח בהודעה בכתב למבטח, לבטל את הקביעה ולקבוע מוטב אחר, אלא אם היתה קביעת המבוטח בלתי חוזרת.
מומלץ למי שעשה ביטוח חיים בעת שהיה רווק/ה ונישא/ה לאחר מכן, לאיש/אישה שהתגרשו ו/או נישאו שוב, למי שנולדו לו ילדים, ולכל אחד בעצם, לרענן מידי פעם את זכרונו ברשימת המוטבים שקבע בפוליסות ביטוח החיים.
בעת הגשת תביעת ביטוח החיים, עלולה להיגרם עוגמת נפש רבה לבני המשפחה/הקרובים המשוכנעים שהם המוטבים, והם שיקבלו את תגמולי הביטוח, ואולם אם המבוטח לא שינה את המוטבים בפוליסה, את הכספים עשויים לקבל מוטבים אחרים הרשומים בפוליסה, שלנפטר סמוך למותו, לא היתה כוונה שיקבלו אותם, כגון: בן/בת זוג לשעבר.
עוד חשוב, למי שעושה ביטוח חיים בכדי להבטיח את יקיריו, לתת לחברת הביטוח, במידה ונשאל, תשובות כנות ומלאות. אי מסירת תשובות ופרטים נכונים, ו/או הסתרה בכוונת מרמה בעניין מהותי, עלולה להביא בעת הגשת תביעת החיים, לשלילת ביטוח החיים.
חשוב ביותר לדעת /לזכור כי תקופת ההתיישנות של תביעת ביטוח חיים היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח!
הגשת תביעת ביטוח חיים לאחר מועד זה פירושה דחיית התביעה על ידי חברת הביטוח.
ואף על פי כן, וזה הדבר החשוב ביותר, נסיים בברכת חיים טובים, מלאים וארוכים לכולנו, והלואי ולא נזדקק לתביעות ביטוח חיים.
להלן נוסח החוק